Jos sinulla on enemmän kysyttävää tuotteistamme, voit saadaksesi neuvoja milloin tahansa ottaa yhteyttä asiakaspalvelumme tiimiin osoitteessa kupasazshomal.com.

Ennen kuin otat meihin yhteyttä palveluihimme liittyen, katso alta hyödyllisiä lisätietoja tuotteiden tilaamisesta, maksamisesta sekä toimituksesta.

Tilauksen tekeminen 

Kun haluat tehdä tilauksen kupasazshomal.com verkkoapteekista, valitse vain haluamasi tuotteet, lisää ne ostoskoriin ja vahvista tilaus.

Pyydämme tilausta tehdessä kiinnittämään erityistä huomiota postinumeron, osoitteen, nimen sekä muiden pyydettyjen tietojen huolelliseen täyttämiseen. Pieni virhe tai osoitteen epätarkkuus tiedoissa voi johtaa merkittävään viivästykseen toimituksen aikana ja jopa lähetyksen katoamiseen.

Kun tilaus on valmis, sinut ohjataan turvallisen yhdyskäytävän kautta tilauksen maksuun luottokortilla. Vaihtoehtoisesti voit myös saada laskun sähköpostiosoitteeseesi ja valita jonkun toisista maksutavoistamme.  Lue maksuohjeet huolellisesti turhien viivästysten minimoimiseksi.

Maksuvaihtoehdot  

Arvostamme asiakkaidemme yksityisyyttä ja pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monia erilaisia maksuvaihtoehtoa. Käytännöllisyyden ja turvallisuuden vuoksi hyväksymme kaupassamme luottokorttimaksuja,  pankkikorttimaksuja ja PayPal-maksuja. Suurimman  anonymiteetin takaamiseksi hyväksymme myös tiettyjä kryptovaluuttamaksuja (esim. Bitcoin).

Kuluttajan kannalta parhaat maksutavat ovat tilisiirto, rahasiirto tai Bitcoin-maksu. Näitä maksutapoja käytettäessä maksuja ei tarvitse varmentaa. Tilaus käsitellään nopeammin ja näitä maksutapoja käytettäessä suurista tilauksista saa myös 10% alennusta.

Tilauksen toimitus

Onnistuneen maksutapahtuman jälkeen tilaukset käsitellään valmiiksi toimitusta varten ja lähetyksen seurantakoodi toimitetaan 2–5 arkipäivän kuluessa. Tilauksia toimitetaan harkintamme mukaan useista eri kohteista onnistuneen toimituksen takaamiseksi.

Jos tilauksesi on suuri eikä mahdu tavallisiin paketteihimme, jaamme tilauksesi sopivaan määrään pienempiä paketteja. Riippumatta tilauksesi kokonaissummasta tai yksittäisten pakettien määrästä, jokaisesta tilauksesta veloitetaan toimitus- ja käsittelymaksu 28,10 €.

Posti toimittaa tilaukset kaikkiin Suomen suurimpiin kaupunkeihin keskimäärin 7-10 arkipäivässä. Joskus lähetysten saapuminen syrjäisille seuduille voi kestää 15–20 arkipäivää postipalvelujen toiminnasta, tulliselvityksestä, kansainvälisten kuljetusreittien toimivuudesta sekä  muista tekijöistä johtuen.

Tilauksen pakkaus 

Tilatessasi meiltä otamme huomioon täydellisen salassapidon ja nimettömyyden. Teemme harkintamme mukaisesti  parhaamme tuotteita pakatessa sekä toimittaessa, emmekä koskaan paljasta asiakkaistamme tietoja ulkopuolisille palveluntarjoajille.

Varmistamme, että kaikki paketit toimitetaan täysin luottamuksellisesti. Yrityksemme nimeä tai mitään muuta, mikä viittaa toimituksen sisältöön, ei koskaan merkitä lähetyksen ulkopakkaukseen.

Tilauksen seuranta 

Voit seurata lähetystäsi milloin tahansa toimitusprosessin aikana ja tarkistaa sen sijainnin. Suomen sisäisille toimituksille tai Suomen Tulliin saapuneille toimituksille, seuraa tilausta osoitteessa:

posti.fi

Jos tilauksesi ei ole vielä saapunut Suomen rajojen sisäpuolelle tai haluat seurata kansainvälistä lähetystä toiseen maahan Euroopassa, USA:ssa, Kanadassa, Aasiassa tai Etelä-Afrikassa, seuraa tilausta osoitteessa :

aftership.com

Lähetysten seurantakoodi aktivoituu 2-5 arkipäivän kuluttua tilauksen maksusta, jolloin järjestelmämme lähettää seurantakoodin sinulle automaattisesti sähköpostitse.

Toimitusongelmat 

Jos tilauksesi ei ole saapunut perille, on tilauksesi voinut kadota postissa. Jos tilauksesi tekemisestä on kulunut 30 päivää etkä ole vieläkään saanut pakettiasi,ilmoita siitä meille lähettämällä alla olevalla lomakkeella viesti joka sisältää tilauksesi tiedot.

Vahvistettuaan, että tilaustasi ei ole toimitettu, asiakaspalvelumme tutkii ja ratkaisee asian mahdollisimman nopeasti.

Palautukset ja hyvittäminen

Jos tilauksestasi puuttuu tuotteita tai se sisältää vaurioituneita tai vanhentuneita tuotteita, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian. Ota kuva kaikesta vastaanottamastasi, pakkaustarrat mukaan lukien ja lähetä tiedot meille. Tämä auttaa meitä selvittämään mitä on tapahtunut ja kuinka välttää tällaiset ongelmat tulevaisuudessa. Useimmissa tapauksissa vastaamme kahden arkipäivän kuluessa.

Tarjoamme tilauksen hyvittämiseksi puuttuvien tuotteiden uudelleenlähetystä, osittaista hyvitystä, hyvitystä tulevasta ostosta tai alennuskuponkia kauppaamme.

Lähetä meille viesti 

Jos et vieläkään löydä etsimääsi tai jos haluat ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tiettyä tuotetta tai ongelmaa koskien, lähetä meille viesti mistä tahansa tilaustasi koskevasta huolenaiheesta alta löytyvän linkin kautta:

Toimistomme on avoinna maanantaista perjantaihin. Pyrimme vastaamaan viesteihin 24 tunnin kuluessa, mutta aikavyöhykkeistä johtuvien erojen vuoksi vastaamisessa voi välillä kestää kaksi arkipäivää.